Töistäni

Minulle tärkeintä on löytää jokaiselle asiakkaalleni sellainen malli ja väri, joka sopii juuri hänen persoonalleen ja vartalotyypilleen. Mikään ei ole ihanampaa, kuin nähdä asiakas niin onnellisena uudessa vaatteessaan, ettei hän enää malttaisi riisua sitä pois.

Haluan paneutua kaikkiin töihini siten, että jokainen, jolle valmistan vaatteen, saa paremman lopputuloksen kuin mitä oli tullut hakemaan.

Minulle voi tuoda korjattavaksi niin kirpparilöydön, mummon perintöleningin kuin oman lempipaidankin, mutta vaatteita voi myös muodistaa tai uudistaa vaikkei niissä olisi varsinaisesti korjattavaa.

Teijan ompelimossa vaalitaan ja kunnioitetaan vanhoja käsityöläisperinteitä ja -tekniikoita. Vanhaa kannattaa korjata ja hyviä materiaaleja uusiokäyttää. Muutenkin materiaalivalinnoissa kiinnitän huomiota ekologisuuteen ja kestävyyteen.

Esiintymisasut

Teen myös vaatteita esiintyville taiteilijoille, esimerkiksi erilaisiin teatteriesityksiin ja konsertteihin. 

Näiden töiden suunnittelussa kiinnitämme erityishuomiota vaatteen käyttötarkoitukseen, ja etsimme parhaat ratkaisut jokaisen esiintyjän ja esityksen vaatimusten mukaan. Aikaisemmat työni ja kokemukseni näyttämöllä olemisesta auttavat minua ymmärtämään mitä kaikkea esiintymisvaatteen teossa tulee ottaa huomioon. Olen syventynyt esiintymisvaatteiden teon haasteisiin ja erityispiirteisiin myös opiskeluissani.

Nukketeatteri Ofelian Anne Lihavaiselle olen suunnitellut ja tehnyt vaatteet esityksiin Joutsenen siipi sekä Saunatontun lahja

Esiintymisvaatteen tulee olla esteettinen, ja visuaalisesti osa esitystä. Esityksen mahdolliset koreografiat, nukketeatteritekniikat ja/tai muut liikunnalliset vaatimukset vaikuttavat luonnollisesti vaatteen malliin ja materiaaliin. On tärkeää ottaa huomioon myös esimerkiksi esitysten luonto: jos kyseessä on soolotaiteilijan joskus monesti päivässä esittämä performanssi, vaatteen täytyy näyttää hyvältä vaikkei sitä ehtisi silittää, ja sen päällepukemisen täytyy olla helppoa ja nopeaa. 

Mafia Honey -bändille olen suunnitellut ja ommellut vaatteet keikoille ja promokuviin

Nukketeatteri

Vaatetusalan töiden lisäksi teen tilauksesta myös nukenrakennusta, sekä nukketeatteriesitysten käsikirjoitusta ja -ohjaamista.

Olen suorittanut teatterialan ammattitutkinnon, ja tehnyt vuosikymmenien ajan töitä niin teatteri- kuin nukketeatterialalla. Oma teatterini, teatteri Helmi, toimi vuosina 2005-2012.

Viimeisinä vuosina olen tehnyt paljon yhteistyötä nukketeatteri Pikku Kulkurin (Helsinki) sekä nukketeatteri Kepposen (Iisalmi) kanssa.

piki ja kaverit
Olen rakentanut nukkeja, sekä tehnyt käsikirjoituksen ohjannut mm. nukketeatteri Pikku Kulkurin esityksen Piki, Salamasankari

 

willi4_2
Tein ohjauksen ja käsikirjoituksen Iisalmessa toimivan nukketeatteri Kepposen esityksiin ”Räpylä-Niiranen” sekä ”Töppö ja Villa”.

Viime vuonna tein käsikirjoitusta, ohjausta ja nukkeja esityksiin ”Niga” (nukketeatteri Pikku Kulkuri) ja ”Juulia Juurakko” (nukketeatteri Kepponen).